Kronhjorten

Lars Gejls bog KRONHJORTEN er både en billedbog i høj kvalitet og en lærerig bog. Ud over en letlæst tekst rummer den mere end 80 flotte fotografier af hjortene i deres naturlige omgivelser.

Krondyret er Danmarks største pattedyr og har levet her lige siden jægerstenalderen for omkring 10.000 år siden.

Helt tilbage i stenalderen var krondyret et af de vigtigste byttedyr. Kødet blev spist, og gevirerne blev brugt til redskaber og som statussymboler ved begravelser. Senere blev krondyrene skadedyr, og var nær udryddelse i 1800-tallet.

Bogen fortæller i smukke, stemningsfulde og præcise billeder om hjortens brunsttid, kampene om flokkene af hinder, vinteren med de hårde levevilkår, foråret med hjortekalve, der skjuler sig perfekt mellem skovens brændenælder og højsommeren, hvor hjortene fejer deres nye gevirer som et varsel om den kommende brunsttid.

Bogen er skrevet for både børn og voksne og giver et spændende indblik i en dyreart og et stykke dansk naturhistorie, som læseren efterfølgende er godt rustet til selv at gå ud og opdage.

Lars Gejls intense og informative billeder skildrer dyrene i deres dagligdag, som var læseren selv til stede under trækronerne i skoven.