FOREDRAG

Bliv en bedre fotograf
Et dyrt og avanceret kamera gør dig ikke nødvendigvis til superfotograf. Det hele
afhænger af øjet der ser, og personen bag kameraet. Jo bedre du kender dit kamera og grundreglerne for fotografering, jo bedre er din mulighed for, at “ fange” præcis det du ser. Foredraget omhandler bl.a. udrustning til allround fotografering, kalibrering af hardware og software, opsætning af workflow, tekniske grundregler, det gyldne snit, dybdeskarphed, med/modlys fotografering, at se lyset, brug af blitz, natfotografering og meget mere. Kort
sagt; Tips, guldkorn og ideer til at gå ud og “skyde” det perfekte billede. Foredraget er
illustreret med billeder, der tydeligt viser forskellen mellem god og dårlig teknik.
Undervejs bliver der rig lejlighed ti,l at stille spørgsmål om faldgruberne i den digitale
fotoverden. Deltagerne bedes medbringe kamera, samt pen og papir til notater.
Foredraget vare ca. 2 ½ time.

Naturfotografering
Naturfotografering er en udfordring og måske den genre inden for fotografiet, der kræver mest af fotografen. Basisviden om flora og fauna er en forudsætning, men især tålmodighed og stædighed er nødvendige dyder. Foredraget sammensættes og tilpasses efter arrangørens ønske, men vil som udgangspunkt berøre emner som: Hvad er et godt billede Det bevidste billede Planlægning af fototuren. Udstyr, kalibrering af udstyr, tekniske tips, adfærd og camouflage, herunder brug af skjul. Dokumentarbilleder/Kunstneriske billeder. Ekspressionisme/impressionisme. Personlig billedstil. Hvad kan jeg bruge mine billeder til? Bogproduktion/udstilling. Kan jeg sælge mine billeder?
Foredraget ledsages af 100 af Lars Gejls egne billeder.

Naturvejledning
Med bred naturhistorisk viden og erfaring i formidling tilbyder Lars Gejl
ture og ekskursioner for private, institutioner og foreninger.

Emnerne er:
Brunsttid i Jægersborg Dyrehave.
Fugleture i lokalområdet.

Eksempel på turforslag:

Brunstid i dyrehaven
Kom og oplev kronhjortens fascinerende og spændende parringsspil, i september, i Jægersborg Dyrehave. Prægtige hjorte, troløse hinder, hanrej´r, bejlere, brøl, brunst og kamp på liv og død. Kom ved gry eller skumring og oplev urkraft, spænding og den stærke krydrede lugt fra de brølende hjorte, der kampklare forsøger at holde sammen på flokken for i det rette øjeblik at føre slægten videre. Hør også om dyrehavens historie, de forskellige hjortearter og deres biologi, om det unikke landskab og den øvrige natur der danner kulissen om efterårets prægtigste “skuespil”. Turen vil koncentrere sig om hjortevildtet og brunstpladserne på sletterne i den centrale del af dyrehaven, men der vil også blive tid til lidt fuglekikkeri og tips til andre naturoplevelser. Ruten er på ca. 4 km ad faste veje. Varighed: ca. 2½ time.

Mødested: Parkeringspladsen ved Trepilevej, nord for Taarbæk. Deltagerantal: Max 30. Medbring kikkert, og gerne madpakke og termokande.